Polkafudge

27 Dec

Om man inte känner sig tillräckligt sockerchockad av julhelgens sötsaker kan man svänga ihop polkafudge. I annat fall kommer receptet säkerligen till användning nästa jul.

Ingredienser:
350 g mörk choklad (45%)
100 g mörk choklad (70%)
55 g osaltat smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
140 g polkagrisar

Gör så här:
1. Värm chokladen, smöret och den kondenserade mjölken i en kastrull på låg värme. Rör om tills chokladen är helt smält och smeten har gått ihop.

20121227-161520.jpg
2. Klä en form med bakplåtspapper och/eller ställ ut ischokladformar. Krossa polkagrisarna och blanda ner hälften i smeten. Häll smeten i formen/formarna. Strö över det som är kvar av polkagrisarna.

20121227-161954.jpg
3. Låt fudgen svalna lite innan den sätts in i kylen. När den har stått där minst en timme är den redo att skäras upp i rutor (om man har gjort den i stor form så klart).

20121227-160611.jpg

20121227-162356.jpg
Receptet hittade jag här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: