Stekt polenta med skogschampinjoner och parmesan

6 Okt

20131006-131113.jpg
Jag behöver ibland påminna mig själv om att inte glömma bort polenta. Just den här varianten är himla enkel och den passar både som en vardagsrätt, ett tillbehör till en huvudrätt, en förrätt eller som en del av en buffé. Tydligen ska det också gå att använda grynen i matmuffins. Någon som har testat det?

4 portioner:
1 liter grönsaksbuljong
en vitlöksklyfta
2 dl polenta
2 msk olja
salt och peppar

en massa skogschampinjoner
salt och peppar
parmesan

Krossa vitlöksklyftan och lägg i den i buljongen. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt det småkoka i ca 6 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll upp polentagröten i en vattensköljd form. Låt den kallna. Skär polentakakan i bitar. Stek dem i olja, ca 3 minuter per sida. Stek svampen och salta och peppra. Toppa polentan med svampen och hyvlad parmesan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: