Pastagratäng med kassler, grönkål och kittost

28 Okt

20131028-232615.jpg
Jag får aldrig nog av pasta, och inte grönkål heller för den delen. Så är det bara! Här kommer det senaste tillskottet i pastareceptsamlingen.

Till 3-4 hungriga personer:
500 g pasta
150 g kittost
ca 4 rejäla nävar hackad färsk grönkål
400-500 g tärnad kassler
3 dl matlagningsgrädde
2 ägg
ca 2 dl riven ost
salt och peppar
ev grovt hackade valnötter

Koka pastan al dente. Rör ihop matlagningsgrädde, ägg, salt och peppar. Häll den över pastan och rör runt ordentligt. Lägg i kittost, grönkål och eventuellt valnötter och blanda lite till. Häll lite av pastablandningen i en gratängform. Strö över lite av osten och lägg på det som finns kvar av pastan och det där. Toppa sedan gratängen med osten. Gratinera den i ca 19-15 minuter (200 grader).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: