Fläskytterfilégryta med katrinplommon, äpple och ingefära

21 Dec

Till 4 personer:
800 g fläskytterfilé i strimlor eller bitar
2 tärnade äpplen
10 halverade torkade katrinplommon
1 gul lök i klyftor
1 skivad vitlöksklyfta
1 dl äppelmust
vatten
färsk ingefära
salt, peppar och vitpeppar

Bryn köttet i smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg därefter i löken och vitlöken och låt det fräsa med en stund. Lägg i äpple och katrinplommon, slå på musten och vatten så att det nästan täcker köttet. Låt grytan puttra ca 20 minuter. Riv i ingefäran och smaka av. Servera med klyftpotatis.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/bc0/37576845/files/2014/12/img_1634.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: